تلفن هاي هوشمند از هفت سال گذشته تا كنون چه پيشرفت هاي سخت افزاري داشته اند؟ بخش دوم

كارايي و مقايسه هزينه پرداختي

يكي از موارد بسيار جذاب در دنياي تكنولوژي اين است كه محصول گران قيمت امروز را مي توانيد فردا با بهايي ارزان تر بخريد و اين روزها براي داشتن موبايلي پويا، نياز نيست هزينه بسيار زيادي را صرف كنيد. البته چنين شرايطي، در سال هاي گذشته چندان هم وجود نداشتند. به چارت پايين نگاهي داشته باشيد تا افزايش كارايي و كاهش قيمت را در كنار هم، در ۵ سال گذشته مشاهده كنيد.

موبايل هاي در حد پرچمدارهاي ديروز، اكنون هزينه اي برابر با نصف سال هاي گذشته دارند در حالي كه كاراييشان نيز مشمول افزايش گشته.

به عنوان يك مثال، نسل دوم Moto E از موتورولا، كمتر از ۱۵۰ دلار قيمت داشت اما مي توانست بازدهي يك گلكسي اس ۲ را داشته باشد كه در زمان خود، خريدش هزينه اي بالغ بر بيش از ۵۰۰ دلار بر روي دست كاربر مي گذاشت.

 

اين روزها كمپاني مدياتك با قيمتي ارزان تر از كوالكام، چيپست هايي را در اختيار سازندگان قرار مي دهد كه تا حدودي مي توانند با ساخته هاي شركت آمريكايي مقابله كرده و كارايي ميان رده ها را افزايش دهند.

در سال هاي ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، شاهد كاهش يافتن شكاف عملكرد در ميان موبايل هاي گران قيمت بالاي ۵۰۰ دلار و ميان رده ها بوديم. البته براي همين امر، مي توان از ال جي و ساخته هايش با نام هاي نكسوس ۴ و ۵ تشكر كرد.

 

اكنون سازندگان، براي محصولات ميان رده نيز مي توانند از معماري big.LITTLE استفاده كنند در حالي كه در تلفن هاي هوشمند پرچمدار خود، از هسته هاي سريع تر به همراه نانومترهاي كوچكتر استفاده مي كنند.

اكنون البته هنوز هم يك شكاف در ميان عملكرد آخرين پرچمداران و موبايل هاي با قيمت متوسط ديده مي شود چرا كه در دستگاه هاي ياد شده معمولا از تكنولوژي ساده و يا قديمي تري استفاده مي گردد. اكنون در تلفن هاي هوشمند ساخته شده از سوي سوني، اچ تي سي، ال جي و سامسونگ اين مسئله به وضوح نمود پيدا كرده اما برندهاي چيني نظير وان پلاس كه اسمارت فون هايي با قيمت كمتر از ۴۰۰ دلار عرضه مي كنند، مشخصات يك پرچمدار تمام عيار را به رنج قيمتي كمتر از ۴۰۰ دلار كشانده اند.

 

با نگاهي به نمودار پايين، مي توان يك روند ديگر را نيز مشاهده نمود.

به دسته موبايل هاي زير ۲۵۰ دلار كه دقت كنيد، متوجه خواهيد شد كه عملكردشان در امر پيشرفت، با نمونه هاي بالاي ۵۰۰ دلاري مشابه بوده است. در واقع هر دو در ابتدا و طي گذشت زمان، بهبودي اندك داشته اند اما سپس توانسته اند رشدي قابل قبول را رقم زنند.

امروز اين ما هستيم كه بايد انتخاب كنيم؛ دستمان هم نسبت به گذشته، بسيار بازتر است، چه در بحث بهبود كارايي و چه در مبحث قيمت اين محصولات؛ آن هم در قياس با ۲ سال پيش نه حتي ۵ سال گذشته. سخت افزاري كه اين روزها در جيب جاي داده و آن را با خود به اين سو و آن سو مي بريم، راهي بسيار طولاني را در دهه گذشته سپري نموده تا به نقطه فعلي برسد. آنچه ماجرا را جذاب تر مي كند، اين است كه گمانه زني كنيم كه در دهه بعدي با چه سخت افزار و چه قدرتي رو به رو خواهيم بود. شايد بتوان برترين موبايل هاي امروزي را در سال هاي آينده، با قيمتي ناچيز به دست آورد.

 

 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.